Open Monumenten Dag campagne

Elk jaar, in het 2e weekend van september, zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland voor iedereen gratis toegankelijk tijdens Open Monumentendag.

Rudolf mocht voor Rijkswaterstaat een campagne opzetten om bezoekers te introduceren tot de verhalen rond de monumentale sluizen, dijken en waterwerken.

Gemaakt onder contract bij Kris Kras communicatie

Met social campagne ‘Het water vertelt’ wordt de doelgroep bereikt. De communicatie strategie was doorspekt met content zoals, audio verhalen en short-from video.

De Haringvlietdam, met daarin de Haringvlietsluizen, is het 6e bouwwerk van de fameuze Deltawerken. Het bouwwerk sluit het Haringvliet af en houdt enerzijds hoogwater van de Noordzee tegen en voert anderzijds rivierwater af. De bouw van deze indrukwekkende dam duurde maar liefst 14 jaar.

Luister hier het audioverhaal

De Rijkswaterstaat 1 (RWS 1) werd in 1912 gebouwd als directievaartuig voor Rijkswaterstaat, in opdracht van Cornelis Lely. De motorzeilklipper RWS 1 was aanvankelijk een zeilschip. Tegenwoordig wordt voornamelijk op de motor gevaren.

Rijkswaterstaat gebruikt het schip nog steeds als directievaartuig en als varende vergaderlocatie, maar ook bij maritieme evenementen. De RWS 1 is het enige directievaartuig en het oudste schip in de vaart bij Rijkswaterstaat.

Luister hier het audioverhaal

Vuurtoren het Hoge Licht in Westkapelle is al sinds 1818 het herkenningspunt voor schepen bij de kust van Walcheren in Zeeland. De toren heeft door de jaren heen te maken gehad met hoog water, brand en oorlogsgeweld, maar verlicht nog steeds met trots het Zeeuwse dorpje.

Luister hier naar het audioverhaal