Podcast

Vormgeving is meer dan alleen tekst en beeld. Vormgeving vinden we overal om ons heen. Van de stoeptegels waar we op lopen tot de seksspeeltjes in onze slaapkamer. Doe de pragmatische design-bril op en verbaas je om de ontworpen realiteit om ons heen!

Aflevering 8

Deze aflevering gaat over tattoo design. Achter de microfoon zit tattoo-artiest Natasha Snoeijer. Ze is gespecialiseerd in handpoked tattoo’s. We zitten in haar eigen studio en praten over alle facetten van de tattoo kunst.

Aflevering 7

Deze aflevering gaat over het vormgeven van geluid. Achter de microfoon zit sound-designer Suzan van Eck. Ze is gespecialiseerd in geluidsopname, foley en sounddesign. Nu maakt ze haar eigen film als regisseur, met als thema vriendschapsverdriet.


Aflevering 6

De aflevering gaat over het vormgeven van een fotoboek met een uniek onderwerp; garageboxen. Fotograaf Rosalie van der Does doet uit de doeken wat er allemaal bij komt kijken.


Aflevering 5

Deze aflevering gaat over het vormgeven van sierraden. Dé passie van Marlies Dinnissen. Vanuit haar winkel in het modekwartier in de Klarendal, Arnhem geeft workshops en smeed ze de mooiste zilveren- en porselein composiet sierraden.


Aflevering 4

Deze aflevering gaat over ‘Zenboksen’. Een uitvinding van personal trainer Jeroen van der Lee. Een gesprek over de drijfsferen en passies van deze gedreven yogi.


Aflevering 3

Deze aflevering gaat over het opzetten van een fotografie expositie. We spreken met dé persoon achter de World Press Photo expositie in Groningen, Andrea Hooymans.


Aflevering 2

Deze aflevering gaat over het leven en werk van een illustrator. Anne Stalinski heeft gewerkt voor het AD, De volkskrant en illustreerde verschillende kinderboeken.


Aflevering 1

Deze aflevering gaat over het design en de marketing van seksspeeltjes. Daarvoor gaan we op bezoek bij de grootste distributeur van seksspeeltjes in Europa, in het mooie Groningen!


Introductie

Ik begin met de Pragmatique Podcast, uit nieuwsgierigheid en om mijn visie ten toon te spreiden: creativiteit vind je overal om ons heen.